Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 14:31 - Опита в Казан през 1997г-2000г доказващ космически етер
Автор: abstrakttsionist Категория: Други   
Прочетен: 7167 Коментари: 9 Гласове:
4




 При проследяване на сателитна геостационарни е открит ефект на единни движението на Земята до отклонение от електромагнитни вълни от един източник, който е инсталиран на спътника. За първи път измерва параметрите на орбитата на движение на земята, без използването на астрономически наблюдения на звездите. Средногодишният темп на орбиталните компоненти на открити движение е равна на 4,29 км / сек, което е почти идентичен с този добре познат в астрономията, орбитални 29.765km/sek земята скорост стойност. Бяха също се измерват параметрите на галактически движението на Слънчевата система. Получените стойности са: 270o - за правото възнесение на Слънцето върха (известен в астрономията стойност 269.75o), 89.5o - за неговия отказ (в астрономията 51,5 о), и 600 км / сек за скоростта на Слънчевата система. Това доказва, че скоростта на движещи се равномерно лаборатория рамка (в този случай Земята), всъщност може да се измерва с устройството, в което на радиация източника и приемника са в покой един спрямо друг и съща координатна система. Това е основа за разглеждане на твърденията на специалната теория на относителността за независимостта на скоростта на светлината на движение на наблюдател.
ВЪВЕДЕНИЕ
Историческият опит с разпространението на електромагнитните лъчения най-често служи като ключ експерименти, за да се определи естеството на светлината и материята. Въпреки това, тяхното изпълнение е тясно свързано с въвеждането на понятието за някои хипотетични материален носител с еластични свойства (етер), който се смята, че е необходимо за разпространение на светлината. По този начин проблемите на електродинамика в движещи се координатни системи са постоянно в светлината на прожекторите за повече от 150 години, когато се опита напразно да открива движение спрямо Земята за тази среда.
В момента, тези проблеми ще предизвика голям интерес. Това се дължи на напредъка в изследвания на свойствата на физически вакуум, който сега може да се счита за невалидно. Присъствието му се потвърждава от действителните ефекти, наблюдавани в областта на физиката, като например нулева точка колебания на вакуум и поляризация, както и раждането на материя (електрон-позитронна двойка) сблъсък на две гама лъчи във вакуум.
Въпреки, че самото съществуване на етер вече не е оспорвана, етер вятър, от предположението, наречен орбитален движение на Земята, все още не е наблюдавана експериментално, въпреки многобройните опити. Повечето провали се смята, че са свързани с факта, че на практика игнорира интерес на околната среда svetonesuschey движещи се има органи. Приема се, че в съответствие с хипотезата, предложена от Френел и разработени по-късно в хартия (Лоренц, 1956), на етер е в абсолютен покой, и по този начин преминава свободно през всяко движещо се тяло в нея, включително Земята. В резултат на това трябва да има ефирен вятър, чиято скорост е равна по размер на орбиталната скорост на Земята, но е в обратна посока. Този факт дава надежда за откриване на такова движение на KRAUNTS БЮЛЕТИН земята. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. Брой № 6135
Shtyrkov
чрез измерване на скоростта на светлината в две противоположни посоки. Най-известните експерименти за търсене на етер вятъра е вече да стане класически Майкелсън-Морли експеримента (Майкелсон, Морли, 1887), въз основа на намесата на светлинните вълни. Тъй като отрицателен резултат от този експеримент не отговаря нито на Майкелсън и много други физици, той периодично повтарят непрекъснато подобряване на техники за измерване.
Независимо от факта, че точността се увеличава значително в сравнение с първите експерименти, резултатът като цяло остава негативно. Въпреки това, липсата на етера вятърът не е съвместима с данните на някои експерименти. По-специално, експериментите на Милър (1921-1925), смятан от мнозина са имали положителен резултат (Miller, 1926). Въпреки че резултатът за скоростта на вятъра (на около 10 км / сек), причинени известно съмнение, фактът, че промяната в резултат на промени в ориентацията на устройството не могат да бъдат пренебрегнати. Експериментът е извършен в Маунт Уилсън обсерватория в Калифорния, разположен на височина от 1,86 км над морското равнище, с цел да тества хипотезата за Стоукс (Stokes 1845 г.), наличието на преходен слой на етер, погълнат Земята в движение. В съответствие с тази хипотеза близо вятър повърхността на Земята въздуха не съществуват. Това може да обясни много отрицателни резултати от експерименти, извършени на морското равнище. Експериментът бил повторен по-късно, включително и на голяма надморска височина. В експеримента на Майкелсън, грах и Pearson (Майкелсън, грах, Pearson, 1929) (проведено през 1926-1929 в една и съща Маунт Уилсън обсерватория), резултатът бе потвърдено от Милър, в други проучвания (Етер ..., 1993 г.; конференция ..., 1928; Пикар , Stahel, 1926; грах, 1930 г.; Cedarholm, Bland, убежища на ол, 1958 г.;. Cedarholm, Таунс, 1959) - отхвърлено.
Във всички експерименти с отрицателни резултати, които са били извършени при висока надморска височина, увеличаване на точността обикновено се постига чрез преглед на цялото устройство от външни влияния, като го поставят в инкубатор. По този начин не се взема предвид самата възможност на аерирането метра, това не се счита за възможен скрининг на инструмента етер вятъра. В резултат на въздуха в инкубатор (Пикар, Stahel, 1926), в кухина в Maser (Cedarholm, Bland, убежища на ол, 1958 г.;. Cederholm, Таунс, 1959) може да бъде в покой по отношение на интерферометъра, което може да доведе до отрицателен резултат във всеки един точност. Трябва да се подчертае, че в експерименти с положителни резултати (Miller, 1926; Майкелсън, грах, Pearson, 1929), светлинните лъчи са защитени с картон или стъкло, но не и метал, който има коефициент на въздушно съпротивление в близост до единство. Така липсата на недвусмислена заключение за наличието на етер вятър във всички експерименти, описани по-горе може да се дължи или на малкия размер на квадратичен ефект или отказ да се съобразят с експериментални условия, необходими за недвусмислената му интерпретация: различна височина обсерватория, прожекцията на етер, и т.н. (Етер ..., 1993 г.; Shtyrkov, 1988 г.; конференция ..., 1928; Пикар, Stahel, 1926; грах, 1930 г.; Cedarholm, Bland, Hawens в ол, 1958 г.;. Cedarholm, Таунс, 1959).
След много неуспешни опити на конференцията (Conference ..., 1928), посветен на Майкелсън-Морли експеримента, GA Лоренц е казал: "... всички опити за използване на първи ред ефект върху отношението на скоростта на Земята до скоростта на светлината са били безплодни. Това включва всички случаи, когато астрономи и физици се опита да разпределят част от Земята в оптични и електрически явления. Всичко това отново и отново доведоха до признанието, че движението на земята никога не могат да бъдат открити от първи ред ефекти. В това становище потвърди много, точно когато Айнщайн постулира, че резултатите от всички експерименти, които държим в нашите лаборатории, трябва да бъде независим от движението на Земята, което би било точността на нашите измервания и за ефектите, които бихме могли да постигнем "(в превод VA Atsyukovskogo виж (етерични ..., 1993)).
Въпреки това неотдавнашно проучване (Shtyrkov, 2005), докато за проследяване на поведението на спътник в геостационарна орбита, униформата движение на Земята е била наблюдавана експериментално, без да се позовава астрономически наблюдения на звездите. Това беше доказано, че единна движение на Земята изглежда аберации на електромагнитните вълни (от първи ред ефект), простираща се от източник на излъчване, която се определя по отношение на приемника и самата Земя, и тя е позволено директно измерване на параметрите на движение.
В тази статия подробно проучване на отношението на такива параметри на Земята и Слънчевата система, тъй като орбитата и галактически компоненти скорост, както и деклинация и ректасцензия на върха на слънцето от аберация ъгли измерва в този експеримент.
Експериментална основа
Устройството се състои от източник на лъчение (геостационарни спътници) и приемник (радио антена с диаметър от 11 м). Изборът на спътник е в геостационарна режим орбита работа се дължи на факта, че в тази ситуация, относителната скорост на източника и приемника е равна на нула, както и техните координати (геоцентрична дължина и ширина на сателитна геодезическите координати на телескопа) ще останат постоянни във времето. За тази цел, ние използвахме сателитна Intelsat704 (USSPACECOM Каталог No.23461) от източната 136 БЮЛЕТИН KRAUNTS. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. НОМЕР номер 6
ИЗМЕРВАНЕ A VIZH ENIYA Земята и Слънчевата система
дължина 66о и малък наклон (0.02o). За този спътник за автоматично trekirga провеждат ежедневни наблюдения рутина. Наблюденията са направени в Казан през 1997 - 2000 е. За сравнение на експерименталните данни с изчисления определя позицията на сателита по някои въпроси във времето ние сме заинтересовани в използването на алгоритъм, описани в стандартите Intelsat Земята станция (IESS-412). Тук, вместо на изчисляване на всички физически ефекти, действащи на спътник, сумата е описан от три уравнения с 11 параметри, получени при сближаването на метода на най-малките квадрати. Този набор от параметри, когато се използва определен алгоритъм дава една и съща позиция на спътника, който предсказва точната програма. След поколението на 11 ефемериди от Intelsat спътници и за определен период от време, информацията за тях се поставя на мястото седмично www.intelsat.com. Чрез използването на тези ефемериди, предвиден от разпоредбите на сателитна 704 и известни координати на телескопа, изчислени геометрични азимута и елевацията за датите на интереси и за сравнение с наблюдаваните стойности. Изчислението се извършва по програмата POINT40, взети от едно и също място, с крайно регулиране на атмосферни пречупване.
Обикновено, за да се премахнат несъответствията между измерените и изчислените позиция на причинените сателитна телевизия, се казва, че плаващите в калибриране и други аномалии, производителите за монтаж на наземни станции коригирани показатели на антената. Тъй като авторът е очаквал поне някои от тези аномалии може да се дължи на влиянието на Земята в Космоса, беше решено да не ги елиминира такава корекция, поради това изчисление, ние не се използва изменена с станция координати, които имаме независимо измерва сателитна навигация GPS-38. В допълнение, с цел да се неутрализира въведени като монтаж станция мащаб Времето за настройване на всяко измерване, ние независимо наблюдение времето по Гринуич (GMT)
Теория и експериментални резултати
Феноменът на звездна аберация (Bradley, 1728), Брадли открит през 1728, е вече широко се използва в астрономията за наблюдения на звезди и планети. Следователно, няма нужда тук, за да обсъдят в детайли този феномен. Трябва да отбележим само, че принципът е следният. Първо, когато се наблюдават да се накланя на телескопа по движението на Земята през ъгъл от радиани за звезди наблюдава под ъгъл спрямо посоката на орбиталната скорост на Земята, където - скоростта на светлината във вакуум. Второ, тя е създадена експериментално, че ъгълът на отклонение не зависи от разстоянието между звездата и наблюдателя и скоростта на звездата. кълбо (V / в) грях ⋅ χχorbVc
Ако приемем, че радиацията от всеки източник (не само на небесните тела) няма такава аберация ъгъл, който зависи само от параметрите на движение на наблюдателя, които взехме под внимание на възможните последици от този феномен, наблюдавайки поведението на спътниците в техните орбити (фиг. 1).
















image
В същото наблюдател (антена), не трябва да запише действителната позиция на спътника в точка S, която е точно изчислява геометрично, и на пръв поглед - в "точката S. Във връзка с дневни и годишни промени в ъглите на отклонение се дължи на движението на Земята в своята орбита и въртенето си, видимата позиция трябва да се промени с течение на времето, което, естествено, трябва да доведе до допълнителни промени на измерените ъгли на наземната станция (азимут и височина на сателита).
На фиг. 1.

imageСателитна аберация на радиация в земната координатна система. Point S и реалното състояние на s"sootvetstvuyut сателитна изчислява геометрично, а очевидно позиция.
В допълнение към Земята гравитацията на спътника са изложени на много други сили (тежестта от Слънцето, Луната, другите планети и т.н.), което е само леко обезпокоявам траекторията на техните орбити. За геостационарни спътници с малък наклон на основните смущаващи сила през деня е налягането на радиация поток от Слънцето. Той определя малка дневна периодични сателитна денивелация около равновесна точка, което води до действителната (изчислени геометрично) промяна в нейните координати - геоцентрична ширина и дължина. Тези промени на недвижими координатите на сателита и трябва да се добавят вноските, дължими за KRAUNTS Herald. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. Брой № 6137
Shtyrkov
аберация, което води до изкривяване на реалната позиция на спътника.
За определяне на вектора на всички компоненти на движението на наблюдател в космоса, който определя динамиката на промяна в ъгъла на отклонение през цялата година, е необходимо да се направи обратното броене до началото на тропическата година (00:00:00 GMT на 23 септември) обратно на часовниковата стрелка от посока на пролетното равноденствие. Това е първоначалната позиция на Земята е показана на фигура 2.image
На фиг. 2. Позицията на Земята в орбита, неговите носители движение и слънчева радиация единица вектор и налягане в ерата на 23 септември 00:00:00 GMT (началото на нова тропическа година).
Сега, за да намерите във времето поведение на тези вноски, ние смятаме, въртящ се геоцентрична екваториална координатна система (Земя) в дадена ситуация, при която сателитна геостационарни "увисва" в плоскостта на нулевия меридиан и е с нулев наклон (фиг. 3), т.е. разположен по оста X, където се показва единица вектор на налягането на потока на радиация от слънцето и заедно с движение вектори, за да покаже връзката между реалната (геометричен) и очевидно (поради отклонения) вноски за промяна в дължина и ширина на спътника.
Както е присъщо в астрономията, до върха на галактическата движението на Слънчевата система, вектори, ще се въведе ъглите на наклон apxVδ, измерена от най-голямото напречно XY самолет, и правото възнесение на върха apxα, считано обратно на часовниковата стрелка от посока на пролетното равноденствие (ос Х).
Фигура 3.image Разпоредбите на скоростта вектори на движение в геоцентрична екваториална координатна система, въртящи се по време тона след началото на тропическата година.
GS - геостационарни спътник, орбитални вектор скорост на Земята, Слънцето-Galactic процент, S-единица вектор на лек натиск на сателит, orbVapxVapxα-връх правото възнесение на Слънцето, ω - ъглова честота на въртене на Земята - на върха на ω вектор на скоростта "
На фиг. 2 и 3 от 23 септември 00:00:00 GMT X-ос съвпада с посоката на пролетното равноденствие. В същото време слънчевата и вектор е насочен в същата посока и в същото време се намира в равнината на еклиптиката и екватора (фиг. 2). Vector в този начален момент се намира в равнината YZ по оста Y. uglomorbVε В въртящи се координатна система на фигура 3, всички вектори върти около полярната ос в посока на часовниковата стрелка и в момента тон заемат длъжности, определени във фигурата и позицията на сателитна и наземна станция остават непроменени. В този вектор, и S, които винаги са ортогонални помежду си и се върти със скорост на въртене на Земята orbVω, както и техните ъгли с Z ос през годината е бавно се променя вследствие на движението на Земята в своята орбита. Ъгълът между върха и  на полярната ос остава постоянна (не вземат под внимание наклоняване на оста на Земята). В същото време поради различни звезди и слънчево време на apxVω скорост вектор "малко по-висока честота на въртене на Земята и е равна на" ωω = + Ω. Тук 2/TΩ = π, Т = 365,2422 дни - продължителност на тропическата година, в нашето време.
138 БЮЛЕТИН KRAUNTS. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. НОМЕР номер 6
ИЗМЕРВАНЕ A VIZH ENIYA Земята и Слънчевата система
Вноски за координатите на спътник поради аберация се дължи на движението, се състоят от допълнения към геоцентрична дължина apxYorbY (V) (V) вв + и широчината apxZorbZ (V) (V) вв +, където C - скоростта на светлината във вакуум, но също така - проекциите на Vorb Vapx и по оста ортогонални на линията на очите. За сметка на допълнителните аберация, които могат да бъдат причинени от електромагнитна вълна ентусиазъм мощен поток от частици бързо (т.е. на слънчевия вятър), ще се въведе вектор orbY, Z (V) apxY, Z (V) solsolVs =- V. Този вектор е показано на фигурата и тя винаги е насочена срещу вектора S, и най-голямата скорост е равна на съпротивлението.
След изчисляване на геометрични проекции на вектори,  и ос Y и Z ос, получаваме ежедневно и годишната динамика на аберация корекции в геоцентрична дължина (orbVapxVsolVξ) и ширина (φ) спътник в формата на:
21orborb (т) (sincos) costξβωεγΔ =-
apxapxapxttξβδωγαΔ =- ⋅ + - () cossin () (1) 21solsol (sinsin) sintξβεγΔ =- ω
orborb (т) sincosφβεγΔ = ⋅;
apxapxsinφβδΔ =;
solsol (т) sinsinφβεΔ =- ⋅ γ
)
,
където (/ orborbVcβ =,
(/) APX APX β = V в (/) Сол Сол Vc, β =,
γτΩ = - бавно се променя през годината фаза на орбиталните движението на Земята, τ-броя на дните от началото на нова тропическа година (00:00:00 GMT 23 септември). Всички аберация корекция, определени от изразите в (1) са взети под внимание в по-нататъшни изчисления на височината и азимута (височина) - параметри, които пряко измерват в експеримента.
Астрономическа азимут на спътника, като се вземат предвид тези корекции могат да бъдат написани като сумата на геометрично изчислява стойността си и аберация на вноската:
observedobsobsactualAzAzξφξφ =(,)(,) + ΔAz, (2)
, когато наблюдаваните стойности на видно дължина ξξξ = + Δobs, ширина φφφ = + Δobs и аберация ъгли може да се изписва така:
orbapxsolξξξξΔ = Δ + Δ + Δ,
orbapxsolφφφφΔ = Δ + Δ + Δ.
За да се определи разширяване на функция в серия Тейлър и, както винаги доволни, игнорирайки всички членове на първия ред, ние получаваме: ΔAzobservedobsobsAzξφ (,)
в V
(,)(,)(/)(/) ObservedactualAzAzAzAzξξφφξφξξφφ + Δ Δ + + = ∂ ∂ Δ + ∂ ∂ Δ. (3)
Аналитичен израз за първия мандат от дясната страна на уравнение (3) могат да бъдат намерени в обичайния начин на изчисление, използван в небесната механика при прехода от екваториална координатна система спрямо хоризонталата, по меридиана на наземна станция. Дайте на крайния резултат, без да докаже, че:
sinAz (,) arctancossincostgΞΞξφφφφ ⎛ ⎞ = ⎜ ⎟ ⋅ - ⋅ ⎝ ⎠. (4)
Тук telΞξξ =-,
където telξ и φ-геодезически дължина и ширина станция (телескоп). В това, което следва функцията (4) е била използвана за получаване на производни в (3). Изчисляване на първия мандат в уравнение (3) с помощта на програмата POINT40 и 11 параметри (ефемериди) за различни дати и истинските координати на наземната станция (49.228o източна дължина, ширина 55.765o на височина си с 0.13 км над МАС-1976 референтна елипсоид на Земята) показа, че геодезически азимут () за сателитна Intelsat704 се колебае в съответствие със закона actualAzπ-
actualactualgeodeticocalAz (т) aasint = + ω
във фаза с налягането на слънчевата вектор поток. Това става ясно от данните, представени на фигура 4, което показва един пример за три дни (9 - 12 август 1998 г.) поведението както е предвидено от (долната крива) и измерени (горната крива) геодезически azimuths. Абсцисата местните означава астрономическото време (местно време означава-LMT) в часа, и вертикалната ос - азимута в градуси. Както се вижда от графиките, максималната стойност на азимут се постига всеки път, около 6 часа сутринта (при изгрев), когато вектора на налягането на потока на радиация от слънцето е перпендикулярна на линията на зрението и източна дължина спътника достигне минимум.
БЮЛЕТИН KRAUNTS. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. Брой № 6139
Shtyrkov
Средното време, з
Фигура 4.image Наблюдаваните (горната крива) и прогнозира, (долу) геодезически азимут към спътника Intelsat704 в рамките на три дни 9 - 12 авг 1998
Като се има предвид поведението предсказано от азимут на инструмента и наличието на постоянен отклонение поради механични и електронни дрейф в калибриране, наблюдавани азимут (. Горната част на кривата на фиг 4) с израза (3) може да се изписва така:
12observedactualgeodeticocalazAz (т) aasintqqOF = +-Δ-Δ + ωξφ, (5)
където коефициентите
() 122sincostgcoscossintgcossinqφΞφφΞφφφΞ-⋅ ⋅ ⋅ - ⋅ + = и
() 2222 (COS) cossincossintgcossinqφφΞΞφφφΞ-⋅ ⋅ ⋅ - ⋅ + =
получена чрез диференциране на азимут (4) в дължина и ширина. Срок - азимута на detuning (офсетни), в размер на предпоследната срок от дясната страна на уравнение (5), което също е слабо зависими от времето, образува вид на пиедестал azOF2azazDqOF =- Δ + φ за синусоидална крива за ежедневните промени в наблюдаваните азимут.
Първо, помислете за изразяване (5) само с колебания честотата на въртене на Земята ω условия, които, след замяна на аберация корекции (1) може да се изписва така:
1observedgeodeticcalsolorb
APX
Az (T) = (А - nβ) sinωt - mβ cosωt + QP
грях (т) ⋅ +-ωγα (6)
където 211mq (sincos) εγ =-, 211nq (sinsin) εγ =- и apxpcosβδ = - съотношението на скоростта проекция на галактически компонент на екваториална равнина до скоростта на светлината във вакуум. След прости тригонометрични превръща този израз е на проста форма:
observedgeodeticobsAz (т) ASIN (т) =- ωθ, (7)
От израз (7), че счетоводните аберации води до промяна на експерименталните синусова вълна под ъгъл θ в региона на по-ново време в сравнение с теоретичните прогнози. Във всички наши наблюдения в действителност става една промяна, която може да се види, например, от данните, представени на фиг. 4, като в експерименталната крива е показано със закъснение от 48 минути. Това забавяне отговаря за преминаването на фаза. От своя точен режим на измерване на използваните микроскоп, предвидени в стандартна графична програма произход, който е бил използван за обработка на данни. 12θ = о
В произтичащи изразяване (7) установи, че амплитудата и дефазиране на експерименталната крива obsaθ наблюдава азимут, свързани с параметрите на отношенията Земята:
obscalsolapxacosanqpcos ()=-+- θβγ α
(8)
obsorbapxasinmqpsin () ⎡ ⎤ =-- ⎣ ⎦ θβγα.
Уравнения (8) са основен аспект на тази дейност. Ако използвате експерименталните стойности и obsaθ, измерена на различни дати, те могат да определят на орбиталните и галактически компоненти скорост на Земята и Слънчевата система, както и деклинация и ректасцензия на върха на слънцето, и след това ги сравнете с известни стойности в астрономията. Обработката на експерименталните данни натрупани в продължение на три години (1997 -. 2000 г.) се определя от динамиката на сезонните поведение на параметрите orbβ, P, apxα. Изчисленията са извършени числено с помощта на програмата Mathcad7. В същото време за решаване на система от три уравнения от втора на уравнения (8), взети на три различни дати (Shtyrkov, 2005). Тези дати са избрани, така че в тези времена на разстоянието от Земята до Слънцето ще бъде приблизително същият, т.е. орбиталната скорост на Земята ще бъде най-близки стойности.
140 БЮЛЕТИН KRAUNTS. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. НОМЕР номер 6
ИЗМЕРВАНЕ A VIZH ENIYA Земята и Слънчевата система
равноденствие, слънцестоене 1998summer-1999vernal равноденствие-1999winter solsticeautumnal равноденствие-1998autumnal равноденствие-1999orbital скорост етер дрейф, км / сек
време, дни
На фиг. 5.image Промяната на измерената скорост на орбиталните движението на Земята Vorb от март 1998 г. до декември 1999 година.
Изчисленията са проведени със следните параметри: геодезически дължина и ширина на телескопа, на ъгъла на оста на Земята към оста на еклиптиката, дължината на тропическата година за дните на нашето време, otelescope49.228Eξ = o55.765Nφ = o23.45ε = 365.2422tyT = τ - брой на дните от началото на нови тропическа година (00:00:00 GMT 23 септември), преди тази дата.
На фиг. 5 показва получените резултати. Всяка точка от графиката на определена дата е резултат от средно над всички такива групи от три уравнения, в който ние използвахме тази дата. Данните, представени на фиг. 5, показва, че измерените стойности на компонентите на орбиталната скорост на Земята, климата, както и познати от астрономически данни: средната годишна стойност (29.4km/sek и 29 765 километра / сек, съответно) са идентични в рамките на 1%, и техните стойности през зимата (орбита перихелия на Земята в началото на януари) е малко по-висок от средния, а през лятото (aphelion в края на юни), съответно, по-долу. По този начин, ние заключаваме, че наблюденията на сателита е пълен аберация (), т.е. е същият като за всички астрономически обекти. 410, 20.5. Orbradiliuglsekβ-=
Този резултат показва, че хипотезата
Стоукс вероятно не е вярно и увлича въздушния слой преход земята не оказва влияние върху разпространението на електромагнитните вълни.
Ако ние се обръщаме към разглеждане на галактически компонент на Земята със Слънчевата система, тя трябва да се каже, че във всеки отделен случай, занимаващи се с такива набори от три уравнения, получаваме 0apxcos ≅ α. От това следва, че правото възнесение на върха на Слънцето стойност apxαblizko на 90o или 270 o. Една от тези ценности с висока точност съвпада с часа връх ъгъл на слънцето, взети в астрономически литература: 17h59 мин, т.е. 269,75 o.
При експериментални ни геометрия, проекцията на галактически скорост на Екваториална самолет беше малка, на около 5 км / сек, което съответства на резултат средната годишна стойност, използвани в първата формула от (8) стойности 51610prad-= ⋅,.
apxα,, obsaθ, (от експеримент), и (прогнози), ние получихме оценка за степента на плъзгане сигнал вълна от слънчевия вятър (поток от бързо на частици). Тази стойност е средно, възлизат приблизително на 50km/sek. pcala
БЮЛЕТИН KRAUNTS. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. Брой № 6141
Shtyrkov
За достатъчно големи, очакваната стойност на скоростта на слънцето ниска стойност на проекцията му върху екваториална равнина (5 км / сек) може да се обясни, ако деклинацията на върха на δ ще бъде по-известен в астрономията стойности 51o30 "(посока на звездата Draconisγ-). За да проверите това, ние определят спада върха, като се използва съотношението / apxtgpδφ = Δ, където експерименталната стойност apxφΔ е получена от израза
0.5211222 () elrefractionapxQQQDQφ ⎡ ⎤ - + +, Δ ⎣ ⎦ Δ = (9)
Тук - на първа и втора частни производни на ъгловите височината на спътник 1,2 QactualElξφφ (,,),, предприети от φ,-постоянна разлика между геометрично изчислените и наблюдаваните Z-стойности (пиедестал по височина), и - изменението на пречупване, обикновено се приема по такъв форма на коти по-голяма от 10elD0.01617actualrefractionoctgElΔ = O (нашата средна височина). Получаването на (9) не е представен тук, защото от тромавите междинни изрази. Опишете накратко резултатите от дейността си. Първо изчисляване на височина Point40 програма в съответствие със стандарта IESS-412 и след като го сравни с експерименталната стойност, определена от височината на пиедестал. Тогава в израз, получена както в (3) разширяване на височина функция в серия Тейлър, но изоставянето на втората производна на 24.75actualoEl = elDφ, трябва да предприеме всички nonoscillatory с условията и честотата ω равнява на разликата между тях и elDrefractionΔ. В резултат на квадратното уравнение решават за apxφΔ. Естествено, първо производни необходимо да се намери модел на изчисления на небесната механика да се получи аналитичен израз за височината на спътник.
Корекцията за аберация apxφΔ, причинени от галактически компонент на скоростта на Слънчевата система, е получена от уравнението (9) със средна експериментална стойност и пречупване. Това беше. Стойностите на деклинацията върха 0.16oelD = 0035 orefractionΔ = 0.117apxoφΔ = δ и горната граница на галактически процент на Слънчевата система, които се оценяват с помощта на използване (1), са били намерени да се apxVδ = и =. Получената стойност съгласен и с известна стойност за абсолютната скорост на движение на Слънцето (400), предварително получени от проучване на радиация микровълнов фон (Смуут, Gorenstein, Мюлер, 1977). Тази абсолютна сума вектора на скоростта на скоростта на нашата галактика и на орбиталната скорост на Слънцето в сравнение с центъра на галактиката (средно), което води до периодична промяна на стойността си от perigalaktiya да apogalaktiya в (Shpitalny, Zakoldaev, Ефимов, 1993). Тази промяна в скоростта причинява периодични промени в температурата на слънцето и в резултат на колебанията в геоложки живот на земята. В момента, слънчевата система е близо perigalaktiya и по този начин трябва да спазват следните явления: охлаждане на климата, началото на ледниците, образуването на средата на океанските хребети и дълбоки грешки, засилването на ролята на вертикалните движения в процесите на планините и други галактически движение води до асиметрия на потока гама физични процеси в Слънчевата система и Земята. Например, вулканична дейност на Северното полукълбо се случва с по-голяма интензивност, отколкото на юг. Ние също имаме значителни асиметрия на слънчевата активност: през северните му факли полукълбо се срещат в един и половина пъти по-често, отколкото в на юг (Shpitalny, 1979). Както можете да видите, посока север-юг съвпада с върха на Слънцето, ние имаме определени в този документ - почти небесен полюс (декември). Получените резултати в тази книга, стойностите на слънцето, разбира се, изискват изясняване и за това е необходимо за провеждане на допълнителни проучвания за ефекта на различни технически фактори и сезонни условия на стойността на пиедестал за издигане. 89.5oapxV600/кмсек/кмсек250/кмсек400800/кмсек-89.5o
Заключение
По този начин, съгласието на измерваните параметри в този експеримент, движението на Земята с ценностите, приети в наблюдателната астрономия, потвърждава надеждността на резултатите в този документ и позволява следните заключения.
1. При проследяване на сателити, има пълна аберация на електромагнитни вълни посадъчен от спътника източник на радиация - като например за астрономически обекти. Това доказва, че феноменът на отклонение въз основа на общите закони на електромагнитни вълни и движението на наблюдателя и случаят с радиация, излъчвана или отразена от всеки източник. 20,5 arcsec
142 БЮЛЕТИН KRAUNTS. От Науки за Земята. 2005. Номер 2. НОМЕР номер 6
ИЗМЕРВАНЕ A VIZH ENIYA Земята и Слънчевата система
Етер вятъра. Москва: Energoatomizdat. 1993 година. 289.
2. Скоростта на равномерно движещи се координатна система (в този случай на Земята) може действително да бъде измерена с помощта на устройство, в което на радиация източника и приемника са в покой един спрямо друг, както и системата на координати. Този факт е в основата на преразглеждане на одобрението на специалната теория на относителността на независимостта на скоростта на светлината от движението на наблюдателя.
Брадли J. Профил на нов открит движение на Fix"d звезди / / Фил. Транс. 1728. 35. П. 637-641.
Cedarholm JP, Bland GF, убежища BL, Таунс CH Нова експериментална проверка на специалната теория на относителността / / физ. Откровение Латвиец. 1958. 1. 9. P. 342-349.
Cedarholm J.P., Таунс C.H. Нова експериментална проверка на специалната теория на относителността / / Природата. 1959. 184. № 4696. P. 1350-1351.
Конференция на Майкелсън-Морли експеримента / / на Astrophys. J. 1928. 68. 5. 341 стр.
Позоваването
Лоренц, GA Теорията на електрони и неговото прилагане с явленията на светлината и радиационна топлина / / Москва Gostehteorizdat. 1956. 256.
Майкелсън A.A., Морли E.W. На относителна скорост на движение на Земята и Етер Luminiferous / / The American Journal на науките. Трета серия. 1887. 34. P. 333-345.
Shtyrkov EI На експериментална проверка на някои разпоредби на електродинамиката на движещите медии / / Гравитацията и относителността. Казан: Казанския държавен университет. 1988 година. 26. S. 133-142.
А. Майкелсън, грах F., Pearson F. Повторение на Майкелсън-Морли експеримента / / JOSA. 1929. 18. 3. P. 181-182.
Shtyrkov EI parametravlenov Измерване на Земята в един експеримент със сателитна геостационарни / / фундаменталните проблеми на физиката. III международна конференция. Програма и резюмета. Казан, 13-18 юни 2005 година. Казан: KSU. 2005. P. 101-102.
Милър окръг Колумбия Значение на етер-плаващите експерименти на 1925 г. в Маунт Уилсън / / науката. 1926. 63. P. 433-443.
Грах F. Етер данни дрейф. Сан Франциско, Калифорния: Изд.. на астрономическо общество на Тихия океан. 1930. V. XLII. 248. P. 197-202.
Shpitalny AA На пространствени асиметрия на извънболнична процеси в слънчевата система / / разработването на методи за астрономически изследвания. ML: VAGO AN SSSR. 1979 година. S. 538-542.
Пикар А., Stahel E. Das Майкелсън-експеримент, ausgefuhlt Auf DEM Риги / / Comptes Rendus. 1926. 183. P. 420-422.
Смут Г., Gorenstein Н., Р. Мюлер / / Физ. Откровение Латвиец. 1977 година. 39. P. 898.
Shpitalny AA Zakoldaev JA, Ефимов AA Проблемът за времето в геологията и звездна астрономия / / Проблеми на пространството и времето в съвременната наука. A серия от "Проблеми на изследване на Вселената." Б. 15. М.: 1993. , Стр. 95.
Стоукс G.G. В отклонение от Light / / Философски списание и вестник на науките. 1845. Vol. XXVII. P. 9-15.
ИЗМЕРВАНЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПАРАМЕТРИ НА Земята и Слънцето СИСТЕМА
E.I. Shtyrkov
Казан Физикохимични-технически институт, 420 029, Казан, Русия

Влияние на еднакво движение на Земята в пространството на аберация на електромагнитни вълни, които се разпространяват от източник, инсталиран на спътник е бил открит по време на проследяване на геостационарни спътника. За първи път параметрите на движението на Земята са измерени на тази база, без изучаване на позицията на звездите на небето. Годишният осреднени орбитална скорост на Земята се оказа да се равняваше на 29,4 км /, който е в близост до стойност от 29,765 км / сек, приети в наблюдателната астрономия. Параметрите на галактически движение на системата на слънце също се измерва и получени стойности са 270o за върха ректасцензия (в астрономически литература-269.75o), 89.5o за деклинация на върха (51.30o в астрономията) и шестстотинkm / и за скоростта на системата на Слънцето .
Тези резултати са пряко доказателство на факта, че скоростта на равномерно движеща се система (в нашия случай на Земята) могат да бъдат измерени с устройство, в което са фиксирани по отношение на източника на радиация (геостационарни спътници) и детектор (антена на телескопа) помежду си и на самата система. Този факт е основа за утвърждаване на специалната теория на относителността за светлинна скорост постоянство по отношение на наблюдател, да бъдат ревизирани. КРАУНЦ.





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Хареса ми началото...
02.03.2012 00:42
сега стана късно, като се наспя ще го изчета целия !!! :)))
Благодарско ! И Честита Баба Марта !
цитирай
2. abstrakttsionist - Re : svery
02.03.2012 09:00
Става дума за откритието на руски учени за наличието на аберация , на електромагнитен сигнал изпратен на земята от изкуствен геостационарен спътник. Според законите на физиката аберация между неподвижен источник и приемник на електромагнитни вълни , може да се осъществи само в два вариянта , първият е когато источника и приемника се ускоряват спрямо отправно тяло в покой , така че между источника и приемника да са в относителен покой един спрямо друг , също както двама пътника в автомобила са в покой един спрямо друг , но се ускоряват заедно спрямо земната отправна система. Другият вариянт е , когато има наличие на етерен вятър между источника и приемника , вследствие на някакви причини , този етерен вятър , отнася сигнала , и той пристига при приемника с отклонение . Вторият вариянт е отхвърлен от апологетите на Айнщайн , понеже те отхвърлят съществуването на етера , и моделът на електромагнитните вълни като вални в тази етерна среда.
цитирай
3. belier - съвет
22.04.2012 14:39
слагайте линк към оригиналната статия, защото онлайн преводача не е предвиден за такива преводи и ми е много трудно да следя нишката
цитирай
4. abstrakttsionist - Ето го линкът
22.04.2012 17:34
http://bourabai.kz/shtyrkov/bradley.pdf
цитирай
5. анонимен - kamagra usa 14106
20.10.2012 07:59
<a href=http://orderkamagranow.com/#ybemw>buy kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#whiki >kamagra 100mg</a> , http://orderkamagranow.com/#wkuvi kamagra jelly 100mg
цитирай
6. анонимен - viagra 50 mg 1810
20.10.2012 18:40
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#jdira>order viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#yeywl >viagra 150 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#qjdxy cheap viagra online
цитирай
7. анонимен - payday loans 380 17459
20.10.2012 23:58
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16644>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20619>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11978 payday loans
цитирай
8. анонимен - buy viagra 553 3357
21.10.2012 01:47
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#5578>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#966>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#16502 viagra online
цитирай
9. анонимен - buy generic levitra 10806
21.10.2012 22:33
<a href=http://orderlevitrahere.com/#wmiku>cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#vsvzw >levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#yskkw buy generic levitra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: abstrakttsionist
Категория: Други
Прочетен: 84756
Постинги: 30
Коментари: 22
Гласове: 172
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031